Followers

Sunday, June 19, 2011

Janggut. Gaya. Mutu. Keunggulan?

Okay disebabkan hari ni ada mood kesengalan, so nak blog pasal guys with facial hair (obviously takkan for girls plakkan? -.-" lol) Anyways, semenjak usia dah meningkat setahun dua tahun oiiishhh bykla meningkat ye, tak pernah terfikir nak simpan janggut, jambang, gouty, beard dan nama-nama lain yang korang tahulah. 

Famous artist with facial hairs
Well, recently disebabkan oleh exam yang hampir meragut jiwa dan raga diri ini, no, I mean seriously, I nearly died during the exam period okay. It was so difficult I tell you. A few girls cried in the exam hall itself. A dude went to the lecturer and said "FUCK YOU" most students wrote complain emails in the university discussion board on how unfair the paper was. Itu lain kalilah cerita.

The not so famous, me with a bit of janggut
Anyways! oleh sebab itu, ceh alasan sebenarnya malas nak shave huhu. Yela, kalau simpan takut orang cakap I look like a terrorist plak kan. I honestly thought most people especially girls dislike guys keeping their facial hair. For them it looks gross. Surprisingly I received a different feedback. Most of them think that I look more matured and adult. Machola katakan (okeh tolong ignore nada sengal disitu) I've watched Oprah Winfrey show once stating something sounds like "The older you are the sexier you get" (kantoi tgk Oprah Winfrey kan, lol it doesnt matter, its a very interesting show) So, Betul kah? Sebab tu la nak tanya blogger wanita di luar sana. Do you find guys with facial hair sexilicious or just plain gross? haha. WHAT DO YOU THINK?

24 comments:

DiriKu said...

hahahahaha!!!not bad la...tapi serius lah...bila lelaki ada janggut or misai...memang nampak matang...janggut dan misai ni...tengok orang juga...kalau salah orang..memang nampak macam terrorist...XDD

tapi tak kisahlah kan...cuma...kalau ada janggut dan misai tu..sentiasalah mengemaskannya...tak adalah mata ni sesak menengoknya :XXX

SyahmiFikri said...

hahha.. i love to have facial hair..

but people keep saying NO.. its COOL and macho rite? hehehe

but sure.. exam = no time to shave.. =))

chekuduks bacee said...

fernandoooo my myannmorrrr.....kekekekke

James Alexander said...

bukan saja nampak more mature, bahkan itulah takhta lelaki...

hahaha...

dah lama x simpan janggut...

Namee Roslan said...

ahahha..hey siapa kata girls xde janggut? hahah, even misau pun ada but depends on the hormon lah. kalau yang kuat tu, janggut mcm lelaki pun adaaaa. ahahah, eh tapi kan, u look good with those beard. ngehehe..patut biar lagi panjang untuk christmas. HO HO HO merry christmas Aiman.... :P joke only..dont marah marah aaaa.. :P

well, about the tough exam, takde chance nak meniru ke...?:P keh keh keh

liyana said...

hmm..ade muke sesuai kalu ade jnggut n misai..
ada muka x sesuai..
kna mgikut kesesuaian gk la kot..huhu

tp kalu nk smpn knela kmas kn..
jgn serabai..hehe

GreenAppleKu.com said...

salam perkenalan dari saya. Erk..James Alexander pun komen kat sini..huhu..ayat tak blah.. TAKHTA LELAKI..haha..

Aiman Ariffin said...

Diriku: amboih. kuat betul dia gelak haha. kan! haaa betul tu. Aiman pun tak kesah asalkan kemas :)

thanks for stating ur opinion :D

Aiman Ariffin said...

Syahmi: yeah I somehow have emotional attachment to my facial hair too! gila kan haha

No time to shave but got time to blog -.-"

Aiman Ariffin said...

Aneez: ehhh jgn nak berfernandoo di sini ye! shoo shoo haha

Aiman Ariffin said...

James Alexander: HAHAHA komen paling best. "TAKHTA" I agree bro. I agree

Aiman Ariffin said...

Namee comel: HAHA kan? hormonal imbalance perrrghh lebat je misai. haha make sure shave oh!

Aiyaaa taknakla simpan panjang2 rasa rimas and tak kemas. Keep it clean and awesome barula handsome haha :p

Nak meniru? mmg sah2 kena buang uni terus haha

Aiman Ariffin said...

Liyana: kan betul tu. ikut kesesuaian muka masing2 and keselesaan too.

Kemas itu yang penting :)

Aiman Ariffin said...

GreenApple: wasalam :)
haha betul ckp dia. mmg pun TAKHTA lelaki :)

miss dynda said...

ade janggut cket2 xpe lg.. klau ade jambang tu, err.. gross! please lah, i hate dat. haha XD

*neway thanx sudi visit my blog, follow u in return! :)

maCy said...

ade sikit2. nampak matang and cool.

if tadek langsung cm ala baby nye~

if banyak sgt pla..

ala shave la shave la~

afzan said...

no komen. aku pun kadang2 jenis yang malas jugak nak shave ni

Aiman Ariffin said...

Miss dynda: hahaha. ahhaaa kan. a few girls tak suka

Aiman Ariffin said...

maCy: kan? moderation jugak paling best :)

Aiman Ariffin said...

afzan: hahaha! okay. but thanx for commenting anyways

SANDRA AZWAN said...

Janggut itu seksi!

Aiman Ariffin said...

Sandra: haha yeah it is bro!

Amalina Azman said...

man with beard yang macam baru nak tumbuh tu definitely sexayyy. hehehe but if ada misai tu miang. hahaha

Aiman Ariffin said...

amalina: haah I agree with u on that seriously :)