Followers

Thursday, June 30, 2011

Puasa Musim Sejuk

Terus terang, sepanjang hidup ini tak pernah sebenarnya berpuasa sunat pada bulan Rejab. Setelah membaca post tentang kebaikkan berpuasa pada bulan ini by a blogger, tergerak hati untuk mendekatkan diri ini kepada DIA. So I decided to give it a go!

(Here are a few pictures of my winter collections)
Winter. Bicester Village, UK

With my Prince :')

Puasa sunat during winter somehow feels so different. Mungkin tak rasa dahaga tapi lapar tu melampau-lampau rasanya. You do know that food is essential to keep yourself warm to fight the cold. but Alhamdulillah. I managed to do it :) masa berbuka kat sini 5:20pm. So takdela teruk sangat :D




Bicara tentang winter, teringat pulak last year's winter (2010) betapa pantasnya masa berlalu.

Sun rise Sun set
Moon rise Moon set
Day and Night

HE created those to remind us, Children of the Book, Sons and Daughters of Adam and Eve,

that the day of our graves
that the day of  our deaths

the day of Judgement approaches.

Winter. Brisbane City, Australia



p/s: too many pictures. upload mana yang sempat je :p


16 comments:

DiriKu said...

puasa tahun lepas dah ganti belum?kikikiki XDD

Aiman Ariffin said...

Diriku: ehhh apa ganti2 ni. tak main ar haha. Puasa SUNAT ye!

[sutera kasih] said...

alhamdulillah sbb berjaya mengawal nafsu dgn berpuasa sunat di bln Rejab yg penuh barakah :)

James Alexander said...

kalau rajin, teruskan. hehehe...


so tahun ini, berpuasa di sana... beraya di tanah air...???

fadlisabri said...

Wahh....bestlaa puasa kat sane...sejuk...
Puasa kat Egypt nie melampau panasnye...huhu...

chekuduks bacee said...

puasa direct la yerr smpai rejab pastu syaaban pastu ramadhan...hihihi

Aiman Ariffin said...

Sutera: alhamdulillah! :) hehe exactly my point tee hee

Aiman Ariffin said...

James: yeah was thinking of teruskan jugak. InsyaAllah I will.

Tahun ni kalau sempat berpuasa dan beraya di Malaysia! :D InsyaAllah

Aiman Ariffin said...

Fadli: laa yeke? pape pun puasa kat Malaysia jugak yang best! hehe :D

Aiman Ariffin said...

Aneez: ahaha InsyaAllah kalau rajin I buatla. Memang ada hajat nak teruskan sebenarnya :)

Nizam Ijam said...

bila la saya lak nak jalan2 oversea nie..

jom letak nizam ijam dalam bloglist :)
Murah Tak Berkualiti, Atau Mahal Tapi Berkualiti...

Aiman Ariffin said...

Nizam: insyaALlah ur day will come! :)

fadlisabri said...

Yup...betol tue!hehe....^^~

Mutiara Bernilai said...

*senyum*

jum pose syaaban jum!

tp rni mutiara xpose,,
esok jum!

:)

Aiman Ariffin said...

Fadli: thanx! :)

Aiman Ariffin said...

Mutiara: JOM! PUASA! perbanyakkan pahala and dekatkan lagi diri kepada DIA :)