Followers

Sunday, September 25, 2011

Berubah

Bismillah Al Rahman Al Rahim,

Change. I wonder. I've been wondering. What factor does lead for one to change

Change into a better person.
Change into a worst person.
Change into a more sensible person.
Change into a more religious person.
Change into a more hypocrite person.

Change because of power.
Change because of fame.
Change because of money.

Who am I to say? You tell me.



Siapa sebenarnya kita untuk menahan seseorang itu daripada berubah? Mengapa kita takut seseorang itu berubah? terutama sekali orang yang kita sayang, cinta. 

Humans. It is in our nature to be scared of change. We love to be in our comfort zone. Who doesn't? Paling gerun sekali bila perasaan cinta seseorang itu terhadap kita berubah. Tiupan anging berubah arah. We are scared for the day when our dearest one will leave us for someone else. 

When that time comes, don't weep. Tell yourself that He the Almighty wants you to be with someone who deserves you better. Till that day comes, fall inlove with Him instead. InsyaAllah, He will help you heal the pain and suffering that you go through. InsyaAllah.

14 comments:

cik eijau said...

ye . . sy takut bila ssorg y sy syg berubah . . adalah p'kara y plg menyakitkn dn menyedihkn . . tapi, sy redha jika perkara tu berlaku . . hmm . .

Namee Roslan said...

:) berubah ke arah positive itu enggak apa apa kan :) yang penting kita happy dan sesuai dengan our surroundings. by the way, aiman nampak lebih kacak bila ada janggut dan misai. haha, so boleh berubah untuk simpan janggut untuk lebih kacak. :D ok joke. :)

Aiman Ariffin said...

Eijau: Kan, nak taknak kita perlu redha je haih

Aiman Ariffin said...

Namee: lol rimasla plak kekadang simpan janggut and misai. its ok it'll grow lol

Rtp Farra Arisha said...

nothing to be worried la..berubah ke arah kebaikan tidak mengapa, apa yg ditakuti berubah ke arah kejahatan..this is so scary :O

Nazim Nasri said...

jangan drastik sgt berubah huhu =)

Aiman Ariffin said...

Farra: exactly. So we need to accept that people change for the worst or for the better.

Aiman Ariffin said...

Nazim: berubah drastik menjadi orang yang kita dah tak kenal tu mmg masalah oh. lol

anastasheeka said...

Agreed :) Cant force, just let them be.

luqman zakaria said...

macam u cakap la.human nature.arep sekarang mengalami nih!ramai kawan2 yang dah byk berubah! hurmm...:(

Aiman Ariffin said...

Anastasheeka: thank you, thats what i have in mind too. Just let them be.

Aiman Ariffin said...

Luqman: kan nak buat camne. haih redha sahaja dengan ketentuaNYA

namivamp said...

;'(

Aiman Ariffin said...

Nami: :'( sobsss