Followers

Tuesday, March 15, 2011

What If

"what" and "if" are normal nonthreatening words like others such as "hungry" and "food" (nampak sangat aku lapar skang lol) but then if you combine em together side by side and it will become "What If" yang membawa perasaan takut dan gentar di dalam maksudnya. Hari ini aku belajar untuk memberanikan diri ini berdepan dengan "What If" yang selama ini menghantui di benak fikiran aku.


What If What If What If

Di dalam setiap permulaan pasti ada pengakhirannya. Cinta is not an exception. Setiap manusia mempunyai jalan cerita cinta masing-masing walaupun aku tidak tahu mengapa dan bagaimana berakhirnya cinta itu, if what you felt back then were true love, then it is never too late. If its true then why it isn't true now. Berpeganglah carilah kekuatan courage to follow your heart.


Mereka kata: 
ikut hati hidup mati.
ikut rasa hidup binasa.
ikut nafsu hidup lesu.

But I say as long as you follow your heart sincerely and truthfully, Insyallah everything will be okay.

Aku percaya, jika aku di beri peluang untuk merasai cinta itu, aku akan berusaha untuk menggenggamnya. If I didn't, I hope you will.



15 comments:

chekuduks bacee said...

insyaAllah~~~~haishhh...hope u get the 'truelove' soon

hypersyaza said...

"what if" doesnt have to lead to something negative :P

Aiman Ariffin said...

Chekuduks: AMIN! doa kan la ye hahaha same to u too ;)

Aiman Ariffin said...

Syaza: haaaaaa kan. lets be positive shall we :)

Shamsuddin Amin said...

insyaAllah u WILL...^^

Aiman Ariffin said...

Sham: hehe thanx bro :) Insyallah

Ruby Dane said...

this entry really touched my heart. huhuhu,

lizz said...

be positive always!!!! follow ur heart ;) mulut boleh cakap itu ini tapi hati.... *jawab sendiri plz* hehehehehe

SyedGraphiX said...

mari kitaa bercintaa.. hahaa. uiks.. InsyaAllah. nnt smpai la jodoh tu :P

SyedGraphiX said...

mari kitaa bercintaa.. hahaa. uiks.. InsyaAllah. nnt smpai la jodoh tu :P

Aiman Ariffin said...

Ruby: awww I'm glad it touches your heart :)

Aiman Ariffin said...

Lizz: haaaaaa kan? hahaha insyallah lama-lama hati pun akan dengar cakap

Aiman Ariffin said...

Syed: jodoh, kata-kata bagi org yang sudah putus asa je tu

Adibah Ishak said...

we can always use IF for the future but not PAST.. yeah look forward! semoga bertemu jodoh mu nanti :)

touching pulak baca entri nie..huu

Aiman Ariffin said...

Adibah: you have a very good point there. thank you :)