Followers

Tuesday, June 7, 2011

Pengajaran

Membuat kesalahan di dalam hidup tidak semestinya mengerti kau bodoh, tetapi pastikan belajar daripada ia supaya kau menjadi lebih bijak melalui rintangan hidup.  Bila kau ampunkan kesalahan seseorang buat keatas kau atau kesalahan diri kau sendiri keatas orang lain, you don't forgive people because you're weak. You forgive them cause you're strong enough to understand that people make mistakes in life

Hidup ini sentiasa berputar dari atas ke bawah dan dari bawah ia akan naik kembali and it'll go on and on and on sampai berakhirnya riwayat hidup kau. Like it or not, you will have to go through it. Tetapi kau perlu tahu juga bahawa kau tidak akan sentiasa berada di atas dan kau tidak akan sentiasa berada di bawah. When life gets rough on you, just hang in there tight and tell yourself that rainbow awaits after a heavy storm. 



Don't let life's storms get you down, learn to dance in the rain, run with the lightning and scream with the thunder.

Temukan diri kau itu dengan sukacita dalam perkara-perkara yang kecil dan melihat keindahan dalam setiap situasi ketika masa sulit. Ingatlah selalu, tiada sakit datang tanpa sebarang tujuan. Jika kau rebah melutut, maybe it is a sign that you need to plead your faith to HIM. InsyaAllah, HE will be there for you in your tide and easy times.


8 comments:

blogtilldrop said...

nice entry!!!

Abang Stalker said...

abg ske 'tiada sakit datang tanpa sebarang tujuan'.ada betulnya.. :)

Namee Roslan said...

even namee sendiri pun tak pernah lari dr melakukan kesilapan. ;) tapi kdg2 rasa malu dgn kesilapan yg dah dibuat. cuma...satunya kita tak boleh putar kembali masa. hanya boleh memperbaiki kesalahan itu. ;)

Aiman Ariffin said...

blogtilldrop: thanx bro :)

Aiman Ariffin said...

a.stalker: kan :) setiap kali jatuh. selalu ingatkan diri sendiri semua ada hikmahnya

Aiman Ariffin said...

Namee: haha kan! I pun sama je. slalu je ingat balik semua those mistakes I did before. malu! but then its okay we learm from our mistakes kan :)

Mutiara Bernilai said...

saya rs mcm sy sedang di pujuk dgn kata2 kamu Aiman,,

hu,inspired!

thanx!

Aiman Ariffin said...

Mutiara: wah! really?! me? inspire mutiara? selalunya I yg di inspire oleh mutiara haha hee~ bagusla kalau mcm tu. :D