Followers

Sunday, June 5, 2011

Hidup Berjaya dan Bahagia

Kadang-kadang bila kau melihat gambaran kebahagiaan orang lain, jika dibandingkan jelas sebenarnya kelihatan kekurangan yang ada pada diri kau sendiri. Perasaan kecewa itu masih kuat menyengat di hati. Sometimes I wonder what, how, it'll turn out if it was the other way round. But trust me, 

you gotta hurt in order to know.
Fall in order to grow.
Lose in order to gain. 
Because most of life's lessons are learned in pain.


Life moves on, so should you. You don't get the chance to relive yesterday, but you do get the chance to live today like it's your last. Tidak ada sesuatu yang kau miliki sekarang di dunia ini akan kekal selamanya, tetapi kau sentiasa boleh lakukan sesuatu to have them longer. I did. I tried. and I guess my time is up. Jika kau becadang untuk membalas dendam, here is a piece of advice from me, don't waste your time.

The best revenge is living successful, good life, and just being happy.



I start of my day with a good breakfast at this awesome coffee shop with a good friend. Ya Allah, betapa simple dan indahnya hidup ini. Alhamdulillah. I feel so blessed :)


14 comments:

liyana said...

most of life's lessons are learned in pain...
like it..
nice entry...

chekuduks bacee said...

Holding anger is a poison. It eats you from inside. We think that hating is a weapon that attacks the person who harmed us. But hatred is a curved blade. And the harm we do, we do to ourselves." (by mithch albom)

kyoo reza said...

rajin paling rajin update goes to Aiman Ariffin..yeah :D

Aiman Ariffin said...

Liyana: thank you very much :)

Aiman Ariffin said...

Aneez: amboih! semakin hebat dia skang ber quote2 dah hehehe agree with you :)

Aiman Ariffin said...

kyoo: aiyoooooooo dah bosan. so ini jela kejo nye hkakaka

Sham said...

salam kenal bro...bestnya duk negara orang timba pengalaman...

Aiman Ariffin said...

Sham: wasalam. payah jugak duduk sini sebenarnya. but we make the best out of it :)

Mutiara Bernilai said...

^___^

senyum tuk kamu,,

ehe, pain?
hu, hanya busur yang di tarik ke be|akang da|am keadaan yg sgt tegang shaja mampu memanah |aju ke hadapan,,

,,dan hanya diri kita yang berhak mendefinisikan 'sakit' pd pandangan mata dan hati kita sendiri,,pi|ihan di tangan kita,,nak 0ptimis 0r pesimis dengan 'sakit',,

nway epi bcming graduati0n!

darkbatman said...

bro, like dis en3.. ske gile.. penuh maksud tersirat.. gmmm.. go aiman go!

Aiman Ariffin said...

Mutiara: ahhhhhh yes! mutiara komen haha :D

so true. At the end of the day. it is YOUR call, YOUR move, YOUR decision. :)

AHhhhh belom lagi! takut ni! haish

Aiman Ariffin said...

Darkbatman: haaaa kalau faham maksud tersirat tu lagi bagus :) thanx bro! :)

NOOR FATIN said...

kdg2 kita rasa kita ni susah, tapi hakikatnya, ramai lagi yg susah. apa2 pun jadilah diri sendiri ;D

Aiman Ariffin said...

Noor fatin: hahaha apa pun patut bersyukur dengan apa yang ada :) itu yg paling penting