Followers

Monday, October 31, 2011

Misi ke London. Part 4

Bismillah Al Rahman Al Rahim,




Hello mello! Setelah lama jauh daripada dunia technology. Yes. Since aku takleh guna hp and internet access blom settle lagi kat rumah kakak aku ni, so can't do much at updating myself. Anyhow, Alhamdulillah we're pretty settled already. So I'm back!

Shopping Paradise!

Today, nak citer sikit pasal my shopping experience so far at London. Kalau korang datang London ni, salah satu tempat yang HARUS korang pergi is Bicester Village especially if you're like me. Aku ni jarang beli branded goods and kalau nak beli pun kena beli ngan harga yang affordable la. If you're rich, this post probably be a waste of your time. Please make your way to Pavilion or any classy malls and get yourself any branded items that you prefer.


Anyway, Bicester Village ni is just an hour away from city London and you can get there by bus and train but my family and I, we went there by car. Senang sikit nak duduk brape lama semua. One of the many reasons I like about this place is, ada surau kat tempat ni. Bagus kan? Kalau nak solat senang je. So you can stay as long as you want! 


Secondly, tempat ni offer harga branded goods yang amat la murah jika dibandingkan dengan tempat lain. Separuh daripada harga yang asal. It depends la jugak sebab setengah barang tu actually ada defect. Maksudnya adala rosak situ sana sini sikit2. So you gotta choose wisely before you buy. The best time to go there? Tahun lepas aku gi time before Christmas and after Christmas

Bicester Village. London. Dec 25 2010
Before Christmas semua barang2 situ adala 40-50% discount. Selepas Christmas semua barang situ 50-70% discount. Kalau kau berpenyakit shopaholic seperti aku, oh hooooo~ jadi gila sampai masuk hospital pun boleh agaknya. lol. Imagine the Guccis, Pradas, Burberrys and what not you can get it less than half price. How can you not go crazy? lol.

Bicester Village. London. 25 November 2011
Oh don't forget to claim your VATs ya. Apa tu VAT? Value Added Tax. That means barang2 yang kau beli tu boleh claim balik tax from the government. At the airport bawak semua receipt and segala2nya to the VAT counter and ambik balik duit from tax. Secara ringkasnya sangatlah berbaloi shopping kat sini haha. ok dah banyak berleter kat sini. Till then!

VATs

16 comments:

Eyda Syahida said...

bestnye shopping.. dah lame tak shopping.. >.<

Aiman Ariffin said...

Syahida: hehehe best2. Rezeki sebenarnya :-)

Ezreen Zainol said...

woh!bestnye~napela tak ajak kite skali?sob3!
*mbawa diri!lolx
kenal pun tak kan?Lupe lak XD
salam perkenalan!:)

Aiman Ariffin said...

Ezreen: lol datangla. hello :-)

hypersyaza said...

Hehe sudah post dah dia... eh did you buy anything for me?? :P

Rtp Farra Arisha said...

i do love shopping very much. so, klo arisha kesana for sure tidak akan lepaskan peluang untuk shopping habis2an..waaa, syoknya if i can go there sooner or later..hihi.

don't forget to tell more story about yours along been in london ;)

Aiman Ariffin said...

SYaza: hahaha tu la kan. ehhhh of course............. NOT haha :p

Aiman Ariffin said...

Farra: Yes! kalau datang sini jangan lepaskan peluang ke bicester village ya. hehe. Will do!

Fakrul Airul said...

wah,, bestnyer shopping,,, x sabarnyer nak tunggu winter sale, confirm! demam shopping~~~

Aiman Ariffin said...

Fakrul: yezzah! Winter sale is da best ah!

hypersyaza said...

Macam ni la kan... haha =_=

mary said...

would love to visit London one day insyaAllah :)

BeloG MTT said...

Bestnyaa... Wish will be there one day :D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

jealous.bestnya get a great trip, with new view and do lots shopping! eh, bally? izzit bally shoes? teringat kat short stories masa form 1:)

Aiman Ariffin said...

MTT: insyaAllah you will :-)

Aiman Ariffin said...

Fifiey: yeap its bally shoes. lol not so much of shoppng tho